29/8: Första skoldagen

Första skoldagen idag! Vi gjorde egentligen inte så mycket... Satt bara och lyssnade på lärare som rabblade upp regler. Jaja.

Först direkt på morgonen tog Shelle foton av mig och Kevin... Första Skoldags Foton är tydligen en familjetradition. Sen fick jag skjuts med Kevin till skolan och letade reda på mitt homeroom där jag skulle träffa en lärare och få mitt schema. Träffade på Faith som också är volleybollmanager. I mitt homeroom var det jag och de 6 andra utbytesstudenterna.

(Kort påminnelse: Almira från Turkiet är den enda andra tjejen, resten heter Renzo från Chile (som bor granne med mig! Tydligen.), Ignatio (Nacho) från Chile, Pierre från Frankrike, Rigoberto från Bolivia och Guiseppe (Joe) från Italien.)

Efter homeroom gick jag och Joe till engelskan där det bara var massor med sohpomores (92:or. Så små!).

Andra perioden hade jag Study Hall med Torie Powell och "någonting" Voight som spelar volleyboll och Alex som också är manager. Läraren satte mig vid Pierres värdbror Trevor som är så mysko att det inte är sant... Eftersom vi inte hade några läxor än fick vi prata/sova om vi ville. Trevor och hans kompis satt och lekte med Trevors labyrintpenna hela perioden... Helt fascinerade var de. Hmm. På min andra sida satt ett par killar och snackade om diverse olagliga saker. En kille avslöjade att första gången han rökt på var sommarlovet mella sjuan och åttan... Visst lär man sig mycket i Study Hall?

Tredje perioden hade jag US History med Kate, Chase (tror jag) och Faith. Vi fick ett litet quiz (AAAHHHH!) om amerikanska historiska händelser... Jag prickade typ två. Columbus och 9/11. Resten var typ "när grundades Whitefish?" (1905 var svaret förresten) och "Vad jobbade den och den med?" VEM?! Har aldrig hört hans namn! Jaja.

Fjärde perioden hade jag Tourism med Courtney (manager)! Fick veta att international travel ingår i kursen och det innehåller bla visum och flygplanssäkerhet... Det borde jag väl kunna vid det här laget, eller hur?!

Lunch åt jag med Kevin. Precis alla åkte ifrån skolan istället för att bara äta sitt käk där... Lite onödligt eller? Men det är väl inte coolt antar jag... Så vi åkte till en parkering och åt våra mackor.

Femte perioden var jag Office Aide och sorterade freshmen:ens hälsokontrollpapper i filer. Blaaah. Men kansliet har i alla fall trevliga människor här istället för de där kärringarna som Katte har!

Sjätte perioden hade jag idrott. Vi lyssnade bara på regler igen. Kände ingen här eftersom den där SYO:n som hjälpte mig med mitt schema satte mig i en sophomore klass utan att förvarna mig... Sophomores är så otroligt små! Jag fattar inte vad det är med dom. Svenska 92:or är INTE sådär små.

Sista och sjunde perioden hade jag Adventures in Personal Development! Kände ingen här men alla verkar vara riktigt roliga, vi är bara 13 stycken dessutom. Två var från the independent high school, alltså, de var från spec skolan för skoltrötta elever. Yep. Båda såg ganska "badass" ut haha! Läraren kallas Jim och är halvdöv. Vi stod i en ring och kastade gosedjur mellan oss större delen av perioden. Det var faktiskt kul! Och "bra för sammanhållningen" eller något sånt.

Efter skolan hade vi vanlig volleybollträning två timmar.

Så var min första skoldag!

27/8: Släkten

Jag är inte död, jag lovar :)

Har varit i Ellensburg, Washington state i tre dagar på släktfest. Hela tjocka släkten har man träffat (men kommer inte ihåg några namn...). Jag hade faktiskt askul! Laddar upp lite bilder när Shelle skickat dem till mig.

Jag har tre, möjligtvis fyra, kusiner i min ålder (är inte riktigt säker på den punkten.) Joshua, Sierra och Trevor är jag säkra på, men sen var det en kille där som hette Nate. Han sa att han inte egentligen var släkt med någon där vid ett tillfälle, men det var ju egentligen inte Trevor heller (ingift på något sätt) så jag vet inte riktigt hur det ligger till. Hur som helst var alla jättekul, fast Trevor var lite... mysko. Lite utfryst av de andra också. Lite av den där mysko:heten kan ju berott på att han gick på smärtstillande efter en visdomstandsoperation, dock. Hans lillebrorsa David som var 11 var ju helt... gud jag vet inte vad! Han presenterade sig ungefär "Hej, jag heter David. Det där är min brorsa Trevor. Han har massor av flickvänner." Jaha? Jag blev helt ställd... Vad svarar man en elvaåring på det där?

I alla fall, bilresan från Whitefish till Ellensburg tog ca 6.5 timmar (och vi hamnade i en ny tidszon!). När vi kom fram hälsade vi på några släktingar i ett hus, dumpade våra väskor i våra rum och traskade iväg och åt middag hos några andra släktingar några hus bort. Allt som allt bodde det fyra hushåll med Kuntz-släktingar i det omårdet (eller, tja, Tozer egentligen. Det är Shelles sida av familjen). Efter middagen spelade jag några våldsamma rundor air hockey med Kevin, Sierra och Josh. Våldsamhet måste gå i den där släkten, jag är helt sönderslagen om händerna! Men det var kul.

Air hockey spelar man på ett bord som ser ut som ett blankt biljardbord till formen. Man har varsin rund grej som man använder istället för hockey klubba och så skjuter man pucken från kortsida till kortsida och försöker göra mål i hålet där.

Efter air hockeyn åkte vi upp bland kullarna (hehe, amerikanska kullar är ungefär som låga svenska berg förresten). Shelle tyckte det var så kul för när hon var ung gjorde de samma sak sa hon. Vi körde omkring med öppna fönster och blev dammiga. Josh kör som en idiot förresten. Uppe på de där skogsvägarna var han mer i dikena än på vägen och ryckte upp gräs från marken bara för att han kunde när bilen lutade så mycket! Sen träffade vi några av Sierra och Nates kompisar runt en lägereld innan vi åkte tillbaka. Jag hade jättekul faktiskt, alla var pratsamma och glada.

Nästa dag kastade vi hästsko och spelade ett hemmagjort spel med golfbollar på snören och en torkställning som ursprungligen var för byxor... Senare åkte vi upp bland några lägre kullar (som inte hade skog, bara gräs och lågväxta buskar) med fyrhjulingar. Tittade lite på utsikten. Åkte med Josh igen, så vi åkte inte så mycket på vägarna. Mer ute bland buskarna. Fick hålla i mig krampakrigt i fyrhjulingen, så jag har träningsvärk nu, haha! Men kul var det. Jag fick köra en kort sträcka också, och det var inte så förfärligt koplicerat.

Efter det så sköt jag, Kevin och Josh lerduvor. Jag träffade första skottet! Känner mig såå stolt. Senare på kvällen åkte vi och bowlade. Jag vann, haha! Tror jag sårade Josh och Kevins maliga stolthet där... Men jag berättade faktiskt att jag bowlat i ett lag. Andra serien vann Kevnin (dock bara med tre poäng över mig... hehe) Allra sist på kvällen kollade vi på film, 300 hette den. Riktig killfilm. Ömma kärleksscener (host host mjukporr) varvades med krigsscener (storskalig slakt)... Tja, den var inte så dålig, och det var åtminstone inte någon läskig chickflick...

Nästa dag (igår) åkte Shelle, jag, Kevin och Aldo hemåt. Aldo hoppade av i Spokane för han skulle jobba och resten av oss tog in på ett hotell där för nu skulle det skolshoppas! Jag är numera ett par träningsskor, ett par khakibyxor (som volleybollen kräver), ett par långärmade tröjor, en skolväska och några pärmar rikare! Vi sov över där en natt och fortsatte hemåt nästa dag (idag). Resten av resan tog typ 4.5 timmar.

Så jag har haft jättekul i helgen. Vi gjorde ju bara massor av "killsaker" som Shelles kusin uttrykte det men hallå, för det mesta var det ju jag och Trevor, Nate, Josh och Kevin. Vad kan man förvänta sig? Haha! Sierra kom inte alls överens med sin mamma, så hon hade redan flyttat hemifrån och behövde inte vara där hela tiden, till skillnad från oss andra.

Förresten pappa, det där med att Kevin förmodligen har ett helt annat synnerligen oreligiöst liv som Shelle inte vet om... Tja, allt jag kan säga är att du verkligen hade rätt! Mina värdkusiner avslöjade en hel del...

21/8: Schema

Har varit på demolishion derby med Kate, Hailey, Haileys pojkvän och Guiseppe från Italien (även kallad Joe...) Det hela gick ut på att skrotbilar körde omkring och krockade tills det bara fanns en fungerande kvar. Var roligare än det kanske låter.

Har också fått nytt schema. Samma lektioner varje dag förresten.

Första terminen har jag:


English 10

Study Hall (yes yes yes! Tid att göra läxor på. As if...)

US History

Tourism

Aide-Office (jag springer ärenden åt kansliet... inte särsklit jobbigt direkt...)

P.E 10 (idrott)

Adventures in Personal Development (de har allt möjligt konstigt på schemat... bergsklättring, tips hur man date:ar (!), forsränning... saker som gör att man kliver ur sitt "personliga bekväma utrymme"...)


Andra terminen har jag:


Study Hall

Theatre Arts (drama och dess historia etc)

US History

Marketing (marknadsföring och reklam och sånt)

Aide-Office

P.E 10

Modern US Litterature


20/8: Pictures

Jag har äntligen slutat lata mig och laddat upp några bilder!





Bye bye Sverige
Carin och jag säger hej då till våra familjer på Arlanda. (Och jag har just sett Foppa gå förbi!!)

Vi från Arlanda till Seattle
Alla fyra som skulle från Stockholm till Seattle. Vi bytte i Amsterdam tillsammans. Fv: Jag, Carin, Jenny, Faiyra

I Seattle
Vi fick vänta på bagage en stund i Seattle så vi satte oss på det bagage som redan kommit

Seattle
Fina flygplan i taket i hallen där vi hämtade bagaget

Flygplan Missoula
Miniflyget som tog oss från Seattle till Missoula i Montana




Cabin Missoula
Vår stuga i Missoula som vi sov i en natt

Missoula utsikt
Vacker (men rökig) utsikt bakom stugorna

Caravans Missoula
Parkeringen vid stugorna




Mitt rum
Mitt rum!

Garderob
Min berömda walk-in garderob! Här med Jaimes kläder. De är utflyttade nu. Jag har inte ens hälften så många.

O'tang
O'tang som älskar att sova på min säng. Och skrivbord, tydligen.




Glacier 2
Glacier National Park. Här var det så vackert!

Berg djur
Bergsfår? Något djur som gillar att klänga på stenhögar lika mycket som pappa var det i alla fall.

Glacier
Bara en månad tidigare var det så pass mycket snö kvar att Jaime kunde åka skidor. Fast nu var det ganska varmt, typ som en solig svensk vårdag

Glacier National Park
Bjutiful




Åsna på Kalispell fair
Så var vi på cowboymarknaden också. Här är en åsna som man kunde köpa. Jag gjorde inte det, om ni undrar.

Llama
Llama till salu. De hade några alpackor också.

Får i t-shirt
Får i T-shirt.

Rodeo militär
Rodeon på marknaden började med att ett par militärer traskade in.

Ponies
Och så kom några hästar

Några militärer joinade
Och några till militärer.

Läktare
Läktaren såg ut som den på Studenternas

Tjur
En galen tjur som just kastat av sin cowboy

Fair
Karuseller!

Och här kommer ett par videos från rodeon:

Hästrodeo:


Tjurrodeo:

19/8: Rodeo

Usch jag är så himla trött! Vet inte vad det kan bero på.... Kanske den tunna luften? Hoppas jag vänjer mig i varje fall. Somnade efter träningen idag (och jag som inte ens gör något jobbigt på dem.. bara sitter och sorterar volleybolluniformer!) och sov i tre timmar. Dessutom går jag och lägger mig tidigt (!) och somnar (!!). Ja ja.

Jag, Shelle, Aldo och Pierre (från Frankrike) var på rodeo igår kväll! Det var hur kul som helst! Vi såg cowboys galoppera på tid, hålla sig kvar på en galen häst, hålla sig kvar på en galen tjur (hjälp!) , fånga in kalvar med lasso på tid två och två eller själva, fånga in kalvar genom att kasta sig på dem från en springande häst och brotta ner den... herregud vad sjukt det låter! Men kul var det. Tyckte lite synd om djuren, dock. Inte för att de såg ut att ta någon skada egentligen, de flesta såg inte ens rädda ut efter att de kastat av cowboyen/blivit infångad etc. En tjur som kastat av sin cowboy sprang runt på arenan och vägrade bli infångad, dessutom var han skitstor, och det blev lite spännande när säkerhetspersonalen (i glittrig lila cowboy utstyrsel inkl lasso och häst) skulle fånga in honom. De lyckades få en lasso runt ena hornet tillslut i alla fall!

Runt rodeoarenan var ett tivoli med karuseller, stånd, lotterier etc etc. Dessutom hade de värsta western utställningen av djur som man kunde köpa! Allt från kor, grisar och getter till kaniner och llamor. Hur kul som helst. Fast grisarnas bås var utsmyckade med gula och blå ballonger... Ingen annan än jag märkte det...

Tack för mailet Ella :)

17/8:

Alla har bil här... Jag måste skaffa skjuts överallt för inga bussar finns det! Och vi bor lite långt bort för att cykla. Men men.

Jag håller på och hjälper att sälja kakdeg för volleyboll laget. Yumm. Kakdegen ska vara jättegod har jag hört!

Åt på Dairy Queen igår när vi sålde kakdeg. Korven var väl god, men glassen med Oreos var bara underbar! Dregel.

Jag använde ett schampoo som bara stod i duschen igår.. Efter ett tag såg jag att skummet var lila! Så jag klämde ut lite till i handen för att kolla på det och det var jättejättejättemörklila med lite oljig yta (ni vet lite regnbågsfärgat)! Jag blev så himla rädd att håret skulle bli lila! Men det blev det inte som tur var... Tänk er vad Mrs Fuller skulle sagt!

15/8: Yikes

Coachen Mrs Fuller är helt galen! Hon måste vara scizofren eller nåt. Hon är heltrevlig och rolig mot oss managers men spelarna vrålar hon på heeela tiden! Är det inte perfekt får de en utskällning. Och jag har hört skvaller om att hon fick alla spelare att gråta hela förra säsongen... Hjälp! Inte direkt nåt som skulle vara accepterat i Sverige men det funkar så... Jag vantrivs i alla fall inte som tur är! Det känns bara så helgalet.

14/8: Volleyboll

Hej!

Internet funkar på datorn så nu kan jag skriva med fina svenska bokstäver :)

Volleyboll började för tre dagar sen så nu måste jag upp halv sju varje morgon fram tills skolan börjar... Tufft men kul! Fast jag spelar inte, jag är en sk "volleyball manager", jag hjälper coachen. Det är faktiskt roligare än jag trott! Dessutom är de andra managerna jättesjyssta. Jag tror vi får mer och göra när säsongen börjar på riktigt efter skolstarten också.

Ett tips bara, djungelvrål är skitkul att mata oanande amerikaner med... Jag visste inte att man kunde skrynkla ihop ansiktet så mycket! Jag har bett mamma och pappa att skicka soda flaskor och sura döskallar, hehe.

Jag har snart ett nytt mobilnummer som jag tänker ge till mamma och pappa. Om någon av någon anledning akut måste ha kontakt med mig så fråga föräldrarna! Jag hoppas bara de inte blir helt nerringda nu ;) Nää, jag skojjar! Jag använder en TracFone som mobil för sms och samtal (den var jättebillig!!), men den svenska har ju väckarklocka, mp3-spelare, kamera etc så i år får jag nog köra med dubbla mobiler, haha... vad bortskämd jag måste verka! Men jag måste ju inte direkt skyta med det.

Jaja, hoppas alla har det bra där hemma! Saknar er alla :)

Erika

10/8: Framme!

Hej hej!

Jag lever, inget av planen kraschade och allting kanns jattebra for tillfallet. Har dock inte listat ut hur man kopplar upp min dator pa internet sa inga bilder tyvarr!

Det var jobbigt att saga hej da pa Arlanda och in-checkningen tog ett bra tag men resten gick fint. Traffade Carin, Jenny och Faiyra dar som ocksa skulle till Seattle. Bytet i Amsterdam gick bra tillslut fast de var hur otrevliga som helst och kranglade med Jennys boarding. Fick vanta i Seattle i fem timmar, sa hej da till Jenny och Faiyra men traffade nagra fransman och tyskar dar (Pierre bor ocksa i Whitefish!). Vi blir ca tva tjejer och sex/sju killar som ska bo har. Sov hela vagen fran Seattle till Missoula fast landningen var den laskigaste jag varit med om! Planet dok typ, och vinglade och skakade! Alla de andra sov t.o.m genom det, otroligt! I Missoula var det forsta vi sag en uppstoppad Grizzly, haha. Ray min kontaktperson och nagra andra AFSare motte oss, alla var jattetrevliga. Fick bo i en pytte stuga en natt (sov som en gris) och sen pa morgonen hade vi AFS info-mote. Min vardfamilj var den forsta som kom och det kandes faktiskt skont att det var sa av nagon anledning. Hann inte bli nervos! Shelle, Aldo, Kevin och Jamie var dar. Brad var i Spokane och plockade upp sin kompis Stuart fran den flygplatsen. Jag fick en gosedjurs Grizzly av dem med husnyckeln runt halsen, sa gulligt! Vi akte och at hamburgare till lunch innan vi akte hem, haha! (Och bilen ar skitstor, saklart! Eller bilarna, kanske man ska saga. De har fyra.) Huset ar jattefint, ASSTORT och timmrat! Mitt rum ar inte sa hemskt som det later faktiskt, jag gillar det! Hundarna ar tva golden retrievers, Chewie (som flasar hela tiden) och Moggie (Mogul). De ar jattesota. Kuntz har en katt ocksa (som jag inte minns namnet pa). Skitsot den med, har samma farg pa palsen som hundarna.

Var och kollade lite i affarer idag pa morgonen med Shelle och Jamie, vi shoppade till Jamies rum pa college. Radion spelade country hela vagen! Och jag fick en fin nattduksbordslampa.

Hoppas allt ar bra med er dar hemma! Puss och kram!

6/8: Snart så...

Åker tidigt den 8:e, så nu  är det bara två dagar kvar! Imorgon blir det en del packning och flera Hej Då till alla vänner här hemma ): Visst är det sorgligt? Men Gud så spännande...

Fick mail av Mom (värdmamma!) idag! Jag ska tydligen ha ett lila och lavender färgat rum med "Victoria Secret-rosa" walk in closet! OH MY GOD! Värsta lyxigt! Färgerna kunde jag leva utan, men äsch, det spelar ingen roll!

Skogsbränderna i Montana är tydligen hemska i år. De har evakuerat massor av folk och djur som nu bor i Whitefishs lågstadieskola. Heh stackrare.

Nästa gång jag skriver är jag i Whitefish, MT, USA!

WOHOOO!

1/8: Bye bye

Lördag 4/8 kl 13 hos mig (: bye bye mini-party. kom!




Jag har fått en chick nametag av AFS. Namnet är fel, står Vendela istället för Erika, men men. Ska gå omkring med den på flygplatserna. Och så är det emergency-phone numbers på baksidan. Heh känns som om jag kommer gå omkring som ett borttappat dagisbarn med ID och telefon nummer runt halsen.