25/2: Challenge game

Okej så nu är det något jag måste föklara innan jag börjar.

1 Alla skolor spelar i en basket serie under basket säsongen, vi är i östra Montana serien eller något sånt.

2 När alla mött alla två gånger, borta och hemma, börjar divisionals som är turneringen som bestämmer vilka två lag från östra som får åka till state.

3 State är turneringen som bestämmer vilken skola som är bäst i hela Montana.

4 Divisionals är precis över, tejerna kom tvåa och får åka till state.

5 Killarna kom också tvåa, men eftersom de inte spelat mot C-falls, som kom trea, i divisionals (bara i serien) så hade C-falls rätt att utmana Whitefish i ett challenge game. Den som vann the challenge game kom tvåa i divisonals och fick åka till state.

Så detta challenge game var i kväll. Columbia Falls (C-falls) och Whitefish har jag ju berättat är som Katte och Skrapan - bittra fiender. C-falls har en mycket bättre hejaklack (fast vi Whitefish cheerleaders är såå mycket bättre förstås....) Två tredjedelar av idrottshallen togs upp av C-falls anhängare. C-falls vann båda matcherna mot Whitefish i serien men i kväll ledde Whitefish med ett par poäng hela matchen. Whitefish foul:ade en hel del, två av de bästa spelarna foulade fem gånger var och blev avstängda från resten av matchen. Arggh så nervöst. Vi fick nästan en technical foul för någon från Whitefish kastade ut saker på planen ett par gånger, och det hade inte varit bra eftersom en technical betyder free throws för C-falls och vi ledde ju bara med ett par poäng... Men vi fick aldrig någon technical som tur var. Det hela slutade trots allt 68 - 66 till Whitefish.

Det var så högljutt inne i salen, och jag kunde ju knappt höra något innan pga min öroninflammation! Alla hade målat sig i ansiktet med gult och grönt och någon hade skaffat två gosedjurs katter som de hängt strypsnaror och sen svingade i en propeller över huvudet.... Måste påpeka att C-falls maskot är "the wildcats".  Vår half-time dance var Thriller, den med stunt:sen på slutet. Jag var så himla nervös men alla sa att det såg jättebra ut efteråt. Mådde lite illa, tror det var en kombo av adrenalin, antibiotika och alldeles för söt energidryck (yuck).

När vi vann försökte Mrs Fuller (galna volleyboll coachen, ni vet, som också är Athletic Director på Whitefish), Officer Venemon (Student Resource Officer på Whitefish, vår "school cop", typ som skolsköterska haha) och Mr Paulson (rektorn) få alla att stanna i läktarna och fira, inte springa ut på planen, men det gick inte. Alla blev galna och sprang ut på planen och skapade en mosh pit (gigantisk gruppkram kanske..). De sprang rakt över oss stackars cheerleaders för att ta sig till basketspelarna, men det gjorde inget haha! Vi hamnade någontans i mitten och över alla huvuden kunde man se de stackars katterna i strypsnaror svingas runt och en och annan pom pom flög i luften.

Och trots allt så spelade den här matchen ingen roll för mig, tejerna hade ju redan säkrat sin plats i state, så jag visste ju redan att jag skulle åka med dem. Fatta hur glada alla cheerleaders blev som i början av säsongen blivit tilldelade att åka till boys state, inte girls state! För att inte tala om alla killar som nu får åka och spela i the state championship!

På bussresan hem var alla så himla glada, vi delade buss med basketlaget och alla hurrade hur mycket som helst och vara bara allmänt lyckliga.

Kramar!

24/2: Äää

Nä jag kan bara säga att det inte var influensa. Febern försvann efter ett tag, men sen förlorade jag rösten, fick öroninflammation och "pink eye" som jag aldrig hört talas om förut, men det det är någon sorts ögoninflammation (inget farligt, kliar bara). Så jag fick åka till doktorn. Som konstaterade att jag lider av digerdöden. Nä, bara en elak förkylning som jag inte tog hand om, haha. Tog mig nästan igenom hela baketturneringen, förutom finalerna, trots förkylningen. Och tjejlaget är kvalificerade för State Championship så det var inte sista gången med Cheer Squaden trots allt!

Kramar

18/2: President's Day

I lördags hade vi senior night och vår halftime dance, som förresten gick jättebra, och senare på kvällen sov jag över hos en kompis. Igår kände jag mig lite hängig så efter att jag kommit hem från Julia, tog jag det bara lungt. Idag är det måndag och vi har ledigt eftersom det är President's Day, man firar Lincoln och Washington's födelsedagar. Tyvärr så har jag fått något influensa artat tror jag, tog inget influensa vaccin i år. Så just nu har jag låg kroppstemp, ont i huvet och halsen och musklerna. Och jag blir alldeles yr ibland när jag ställer mig upp. Trevligt på en ledig dag, eller hur? Jag tänker definitivt inte skippa vaccinet närsta år.

Kramar

12/2: Inget speciellt

Så inget särskilt speciellt har hänt på sistone.

Shelle är i Kalifornien just nu och hälsar på Brad och Jaime, och sen ska hon gå på något möte för en organisation hon är medlem i, i San Diego tror jag det var.

Vi har haft en del matcher, som vanligt.  Vi hade en double header i Columbia Falls, grannstaden, förra helgen, två matcher i rad samma kväll. Det var himla utmattande men C-falls är vår Skrapan så att säga, enemy school haha, så det var hur mycket folk som helst där och andra laget hade sina cheerleaders där också såklart. Vanligtvis har bara hemmalaget sina cheerleaders, men eftersom C-falls är både nära och rivalskolan så får vi vara med på alla bortamatcher mot C-falls. Jag fick vara med och stunta tre gånger, snacka om att jag var trött.

I veckan har vi Senior Night på torsdags match. Vi gjorde det i volleyboll med. Alla seniors blir presenterade ute på basketplanen innan matchen och de snackar lite om varje senior i högtalarna.

Fredag ska alla cheerleaders hem till vårt hus och äta middag med alla föräldrar, som avslutning på säsongen typ, och sen sover de över tror jag. (Vanliga säsongen slutar på torsdag för killarna, lördag för tjejerna, och sen är det bara division championship och state championship kvar) Vi kanske går till en Valentine Dance i skolan den kvällen också, men det är inte säkert att den dance:en blir av.

Lördag ska vi framföra vår tredje, sista, half time dance i halvtid på lördagens match. Vi dansar till Micheal Jacksons "Thriller" och vi har några moves med från den musikvideon. Helkul! På slutet av dansen stuntar vi också, först en "elevator" när jag är i axelhöjd på tjejerna som håller upp mig och sen en "Swedish falls" (haha ironi) när det ser ut som om jag ska göra armhävningar med händerna på Lexis axlar och Ashley håller upp mina ben över huvudet. Två andra grupper gör andra stunts samtidigt. Tjaa jag vet inte om jag förklarade det särskilt bra, men jag försökte i alla fall!

Kramar

5/2: Rush

Vi hade "snow day" för några dagar sen. Alltså, vädret var för dåligt så de stängde ner skolan. Wow, liksom! Skulle aldrig hänt hemma. Vilka mesar de är, haha. Fast det var halt och snöoväder och eftersom vi bor ute på landet så kan man ju fatta att folk har svårt att ta sig in till skolan utan att köra ihjäl sig. Men det var skönt, vi fick extra lång helg.

Det var ett "pep rally" i skolan idag för vinter sporterna. Alla lektioner var nerkortade med några minuter så sista timmen innan skolbussarna gick var hela skolan i idrottshallen och alla vintersportslag blev presenterade, plus drama klubben och band, orcherstra, drumline etc. Orkestern spelade lite mellan varje presentation och vi cheerleaders dansade lite. Shelle och vice rektorn höll i några lekar mellan freshmen, sophomores, juniors och seniors och så... Det var kul. Lite nervigt att dansa omkring på golvet inför hela skolan, dock. Men det gick bra! Vi har tränat en hel del på sista tiden på nästa halvtids dans som vi ska framföra under en basketmatch... Och jag ska stunta i den. Eeek! Min backspot (en av personerna som håller upp mig och ser till att jag inte slår i backen) är inte särskilt... erfaren så jag har en hel del blåmärken. Fast jag har inte slagit i backen, det kan jag säga. Bara fått knän och andra kroppsdelar i ryggen och armarna och baken och svanskotan... haha.

Hysterin inför prom har redan börjat. Herregud, den är ju om två månader! Alla frågar vem jag ska gå med, vad för klänning jag ska ha, om jag köpt eller hyr klänning... Jag har inte ens funderat på klänning än!

Vi skulle ha en liten mysig AFS filmkväll hemma hos Guiseppe i helgen, men han blev sjuk så jag var hemma istället. Några av Kevins kompisar var här, och dom var ganska roliga i alla fall. Sov över hos Dani för ett tag sen, skrev kanske det. Fick gå på katolsk mässa på söndagen eftersom Dani och hennes värdfamilj är katoliker... Jag går genom kyrkor som strumpor här i Flathead Valley. (uh, blev det där konstigt? Vet inte om man kan säga så?)

Den här veckan är så uppbokad att det inte är sant. Måndag var lugn men idag var det pep rally, sen träning som slutade tidigt och jag fick vänta på min skjutis i femtio minuter för Shelle var och tränade så hon hade inte sin mobil på sig. ARGH. Imorgon är det youth group som vanligt, torsdag åker vi ner till Bigfork och hejar på tjejernas basketlag. Fredag är det en match här hemma, och jag har lovat Julia att hitta på något kul efteråt. Lördag har vi två matcher i Columbia Falls, grannstaden, och söndag är det ju kyrka förstås men sen har jag två uppsatser som jag måste lämna in i början av nästa vecka så jag får väl sitta och skriva hela söndagen... hjälp.


Jag måste nog sova nu om jag ska orka med hela veckan. Natti natti!


2/2:

Så på basketmatchen i torsdags bestämde coach att jag skulle upp i en elevator för första gången... (stunt) Självklart tar de inga helminuts timeouts så vi har ingen chans... pepbandet, skolbandet, spelar musik i halvtid och så (mellan varje kvart också) så då tycker coach att vi ska stunta då istället, synd bara att första gången jag stuntade var till Darth Vader-themet från Star Wars. Jaha, här kommer Erika "dam dam dam-dam dam-da-dam-dam da-dam...". Typiskt. Haha! Men det gick bra, trillade inte eller något sånt.

Kram