Min nya mobil

Inte riktigt min födelsedag än, men nästan. Om åtta dagar. Men jag fick en ny mobil idag iaf! Min gamla pajade... Inte mitt fel, faktiskt.

Min nya mobil     << Min nya lilla darling ; ) Haha!

27/11: Phew

"När vi har gått igenom [ansökningshandlingarna] och intervjupappren så skickar vi dig ett
antagningsbrev. Skulle vi ha några frågor så hör vi av oss!"
Fick det i ett mejl idag. Skönt! Vi hann trots allt, sista ansökningsdagen också! Nu väntar vi bara på antagningsbrevet, men vad som händer mellan brevet och i vår så jag får min värdfamilj har jag ingen aning om...
Jag undrar om de kommer kalla mig för Vendela i skolan i USA. På ansökningspapprena (aha! nu vet jag hur det stavas!) står det ju Vendela Erika, inte Erika Vendela. Haha, tänk dig amerikanare försöka uttala Vendela!

=D

23/11: Nästan klart nu

Allt är nästan klart nu. Äntligen är skolpapprena (!) klara och healthcare grejerna blir det på fredag (imorrn! ska upp klockan 6 och till doktorn innan skolan...). Alla papper från gudmorn kom för några dagar sen. Mamma och pappa har fyllt i alla sina papper, och jag har fyllt i alla mina. Bara healthcare kvar nu alltså! Allt ska vara inne på måndag, så skönt är det.

=D

16/11

Äntligen, på måndag så ska jag träffa studierektorn!

Inga papper från gudmor än. Nästan klar med introduction to hostfamily. Parental statement är klart.


Baby William

Läste ni Expressen eller såg på Rapport? :-) Härlig unge.


15/11

Fick inte tag i studierektorn idag heller.
Har varit hos läkaren.
Måste ringa AFS och fråga om "average grade" och tuberkulos vaccinet.
Inga papper från gudmorsan.

Måste gå nu. Ska faktiskt vara lite social. Undrar om jag minns hur man gör?

14/11 Nehepp..

Fick inte tag i studierektorn idag heller, han som ska stämpla med skolans stämpel.

Papprena (!) från min gudmor har inte kommit heller.

Bleh.

Mastering Swedish

Omg lyssna på Mastering Swedish Lesson 1-5 under Länkar i högra kolumnen på sidan. Såå kul!

13/11: Bildkollage

AFSkollage
Mitt bildkollage som jag ska skicka in med ansökningarna till AFS!

Bilder 1, 2, 3: Jag och min familj!
Bilder 4, 5: De enda gruppbilder jag hittat med mig och kompisar. Mycket fina men jag tycker nog ändå att jag borde börja fota alla mina vänner lite oftare, haha!
Bilder 6, 7: Jag, pappa, mamma, jag
Bilder 8, 9: Sleepover i mitt rum, vår trägård fotad ur den stora rönnens trädkrona (jaa.. udda synvinkel, jag vet).

13/11: Inte mycket nytt

Heh, jag svamlade lite där på slutet av förra inlägget. Jag känner mig inte lika nervös just nu som jag kände mig då.
Inte mycket nytt har hänt sen dess. Papprena (hur böjer man egentligen "papper"?!) från min kompis har jag fått, engelska testet är ifyllt, bildkollaget är klart (titta högre upp i bloggen!), papprena (!!) från min gudmor kommer nog imorrn skulle jag tro, introduction to hostfamily är halvklart... Papprena (!) från skolan krånglar lite. Svårt att få tag i studierektorn som ska stämpla med skolans stämpel. Annars går allt som på räls... Om två dagar ska jag till läkaren och fylla i papper (missar fysikprovet för det! YEAH! Läkaren hade faktiskt inte tid någon annan gång...). En "permissonsansökan" ska fyllas i till skolan (PERMISSON! Jag säger ju att skolan är ett jäkla fängelse!). Det är typ som en ledighetsansökan för ett helt år, men den ska ju inte skickas till AFS så den behöver inte lämnas in innan den 27:e. Phew.

Kommer inte på något mer att skriva nu.

(Människor! Nästa gång nån vill veta nåt, KOMMENTERA! Kom igen? Snälla? Jag vill ha kommentaaareer...)


8/11: Intervju

Min första kommentar! Yay! Tack Elin! ;D

För att besvara din fråga: Ja jag har precis vait på intervju, för tre dagar sen. Det var trevligt, AFS-människan (som kom hem till oss! Värsta servicen!) var en gammal bekant till pappa så de kunde prata om "gamla tider" också, haha!
AFS-människan pratade med hela familjen om lite praktiska saker, blivande värdfamilj etc. Sedan så pratade han med mig i enrum om ungefär samma saker igen för att kolla att jag var med på det, typ. Och han varnade mig för att svenska tjejer hade "dåligt rykte" och kunde få "skamliga förslag" av amerikanska pojkar. Det var ju lite... awkward. Jag tror att det är en standardgrej som de måste säga till tjejer som ska iväg.
Eftersom AFS inte verkar ha distrikt/delstats/regions-val så fick jag önska område där jag vill hamna (jag önskade västkusten!) och så fick jag önska lite andra saker som värdsyskon och sånt (jag önskade syskon i min ålder!). Pappa föreslog att det skulle vara bra med en familj med konakter på universitet eller universitets studenter eftersom jag vill plugga i USA efter gymnasiet. Vi får väl se hur det blir.
Dagen efter intervjun tog jag min första Hepatit B spruta. Nästa ska jag ta om en månad (på min födelsedag, haha!) och den tredje ett halvår efter det. Hepatit B verkar vara det enda vaccinationskravet USA har, i alla fall på svenskar.
Om lite mindre än ett par veckor ska jag till läkaren och fylla i Health Care papprena. Imorrn ska jag till min klassföreståndare och fylla i betygspapprena. Min kompis håller på just nu att fylla i ett par papper åt mig och vilken dag som helst så kommer papprena på posten som min gudmor fyllt i åt mig. Alla papper som folk ska fylla i åt mig har spridits, och är nu på väg tillbaka. I helgen ska jag tvinga mina föräldrar att börja fylla i sina papper, och jag ska börja med mina och bildkollaget. Den 27:e som senast ska allt vara hos AFS. Och jag som trott att det var i mars! PANIIIIK!
Jag börjar redan få de här "men shit vad är det jag håller på med?!" känslorna som utbytare brukar få. Hoppas de gått över tills i sommar... Egentligen är jag ju otroligt glad över att få chansen att göra det här, men jag är lite nervös ändå! Jag är ju inte världens mest utåtriktade person så jag kan tänka mig att det kan ta ett tag innan jag får riktigt bra kompisar som man umågs med, om jag inte får värdsyskon förstås men det är ju inget man kan räkna med.

Huggles!