27/10: Trött

Just nu är klockan fem över elva fredag kväll och jag är jättejättetrött. Hade morgonträning imorse och ska ha en till imorgon även fast det är lördag, så jag tycker jag har rätt att klaga. Och jag måste städa mitt rum, badrum, tvätta kläder, göra läxor... Usch, jag som bara vill sova.

Vi vann mot Columbia Falls för några dagar sen förresten. I tisdags när vi spelade mot Polson (som vi vann över) hade vi Senior Night, dvs, alla seniors i laget blev uppvisade för halva skolan och vicerekton (Mr Peck är ascool!) läste en text om var och en av oss. Ganska kul, men utmattande haha! Vi fick massor av tårta och godis efteråt, och jag och Almi (från Turkiet) fick varsin tavla med ett lagfoto och hälsningar från alla i laget (inkl JV, Freshmen och Varsity, så all 30 volleybollspelare!) Alla andra seniors hade tavlor med collage av dem i olika åldrar. Ganska kul.

Idag var det någon sorts anti-drog och alkohol dag i skolan (som Shelle arrangerar). Efter varje lektion läste Mr Peck upp en fakta om ungdomar och alkohol i PA systemet (intercom) och kallade fem pers till kansliet som skulle få vita huvtröjor. Människorna i vita huvtröjor representerade ungdomar som blir dödade i alkoholrelaterade incidenter varje vecka i USA, och i slutet av dagen hade Shelle dödat 30 pers. Ganska läskigt när de radades upp i huvudentren och man såg hur himla många de var! Historieläraren berättade att när han gick i skolan hade de en "grim reaper" som kom in i klassrummen under lektionerna och "dödade" personer som fick vita tröjor och blev vitmålade i ansiktet. Hehe.

Oooh tvätten är klar nu, så nu kan jag sova! Gonatt!

20/10: Kallt

Usch igår var vi Columbia Falls på en fotbollsmatch (football) och gud vad kallt det var! Jag dog nästan. Huu. Och vi förlorade. C-falls är vår främsta rival dessutom, typ som Skrapan. Men jag åt middag på MacKenzie River med Kate, Courtney och Hailey innan, så kvällen var inte så misslyckad i alla fall. Fast efter matchen var Kate bara några decimeter från att krocka med ett rådjur, vilket var lite småläskigt. Rådjuren är större här än hemma.

Vi har långhelg den här veckan tors-sön. Torsdag-fredag hade vi volleyboll men idag har vi ingen match eller någonting! Så jag fick sova. Torsdag var jag i skolans idrottssal från 9:30 till 21 för vi spelade mot både Hamilton och Corvallis. Vi hade alltså sammanlagt 6 matcher eftersom varje skola har 3 lag, freshmen, JV och varsity. Freshmen är för de som går första året i high school, JV är i princip för spelarna som är för dåliga för varsity och för gamla för freshmen och varisty är för de allra bästa spelarna. Vi vann alla 6 matcher, och bara en gick till 5e perioden (eller vad det nu kallas). Fredag hade vi konditionsträning, ett rent helvete för spelarna. Fast de hade en hopball stafett (ni vet stafett på sådana där stora gummibollar med handtag högst upp som man ska sitta och studsa på). Det var verkligen jättekul att se Ashley, bästa spelaren i varsity, studsa omkring på en stor gummiboll. Hehe.

Kramar

13/10: Missoula

Jag kom precis hem från Missoula. VI spelade riktigt dåligt och åkte ut ganska tidigt, så jag kom hem cirka 6 timmar innan beräknat. Hehe.

Jag tänkte ladda upp lite bilder på huset så ni slutar gnälla...

Rådjur

Okej, jag tar dem i ordningen jag fotade dem. Det här är ett rådjur bara en meter från mitt sovrumsfönster. (Det rutiga är ett myggnät jag inte vet hur man tar bort)

tvrum

Tv-rummet på nedre våningen

vardagsrum

Vardagsrummet på övervåningen

hus

Husets framsida. ( + Mogul och Chowder)

hus2

Baksidan av huset och "the patio"

trädgård

Rabatter på baksidan

trädgård2

Mitt fönster är längst till vänster (minus rådjur i det här fallet)

träd

Rabatter på baksidan igen och lite skog

träd2

The patio fotat från balkongen/tressen/vad det nu kallas

bulldog

Rabatt på framsidan (skolmaskot på väggen)

baskethund

Basketkorg och Chowder (visst är hon rolig?!)

iplan

Vi tog en flygtur i Aldos flygplan (!!!)

sjö

Fågelperspektiv

skola

Whitefish High School from above

Tack förresten alla som berättade vad som hänt med den stackas killen som blev ihjälslagen. Kännde mig ganska långt bort när jag inte visste att det där var en så stor grej där hemma! Här borta är det inte en kotte som hört talas om det, vilket kanske inte är så konstigt, men i alla fall...


9/10: Hej

Idag tog jag äntligen mina senior pictures! Så jag får se dem om några dagar och välja vilka jag vill ha.

Vi tog oss änligen upp på äventyrsbanan i Personal Development. Kommer ni ihåg den där banan i Docksta där man balanserade på vajrar 6 meter uppe bland träden? Det här var samma sak, fast 10 meter upp. Jag var så nervös nere på marken, men det var inte alls läskigt. Konstigt egentligen. Imorgon ska vi leka luftakrobat på vajrarna. Nej, inte riktigt, men vi ska göra något som kräver samarbete, 10 meter upp i luften. Yikes. Mr Thormahlen sa inte vad det var.

Imorgon tar vi lagfoton igen av någon anledning, och på Torsdag kväll åker volleyboll varsity och managerna till Missoula. Torsdag har vi för övrigt morgonträning, skola, match och sen bussresa till Missoula. Usch. Så sen är vi där hela helgen på en volleyboll turnering.

Imorgon är det youth group igen och vi ska göra något som kallas digital photo scavenger hunt. Jag tror det går ut på att ta så många foton av saker som man får på en lista under en viss tid. Typ. Förra veckan spelade vi Bunco, tärningspelsturngering. Det var sjukt kul! Fast jag var otroligt dålig på det, haha.

Nästa vecka ska förresten Nacho, killen från Chile, bo hos oss, förmodligen. Han har en värdsyster (som är volleyboll manager med mig) och när deras föräldrar åker bort nästa vecka vågar de inte lämna dem ensamma i huset. Är inte amerikanska föräldrar roliga? De är så himla fokuserade på att separera killar och tjejer, men för det mesta verkar det bara förvärra. Inte för att jag tror att det skulle varit någon fara med Nacho. Tycker bara att det hela är ganska lustigt.

Herregud, samtidigt som jag skrev det här chattade jag med Jenny på MSN. Jenny är AFS från Stockholm som bor i Oregon just nu, vi åkte till Seattle tillsammans. Hon berättade just att en av hennes kompisar just blivit misshandlad och mördad hemma i Stockholm. Helt sjukt, eller hur?! Han hette Riccardo någonting, någon som hört något om det? Hoppas det blir bättre, Jenny! Det där känns helt surrealistiskt för en Uppsalabo som mig...

Kramar

PS! Det där med killen i Stockholm påminde mig om något som hände för några dagar sen. Brad (Kuntz, ni vet?) ringde Shelle och berättade att han blivit påhoppad bakifrån när han sa till några killar på gatan att sluta bråka (tror jag det var). Så Brad for upp och slog en knytnäve i ansiktet på killen som hoppade på honom, och bröt sin hand på kuppen. Ett litet ben gick av tydligen så nu måste han opereras. Sjukt vad alla blir misshandlade helt plötsligt, eller hur? Skönt att inget värre än ett par lama killslagsmål (ett slag högst) har inträffat i Whitefish High! Är amerikanare ovanligt våldsamma tror ni? Jag skyller på den amerikanska fotbollen i så fall, haha!

1/10: Nehepp

Skulle ta så kallade "seior pictures" idag, men det blev inte av. Igen. Tröttsamt. Senior pictures är något man tar sista året i High School för att minnas typ... Foton på mig själv, helt enkelt. Och sen får man skicka in dem till Year Book som är en sorts skolkatalog fast lite roligare...Ja, ja vi får väl hoppas vädret hinner bli bra innan deadline:n för senior pictures.

Jag är otroligt förkyld. I lördags hade jag ingen rösta alls (eftersom i fredags var det Homecoming Dance, och jag var tvungen att skrika över musiken för att prata med andra). Det var ganska lustigt, jag vaknade på morgonen och skulle säga god morgon till Shelle, men inget kom ut. Vi hade volleyboll match på eftermiddagen, så jag fick ta med penna och papper att skriva på. Tur att det var lördag och inte skola för de flesta var någonstans mittemellan att skratta åt och tycka synd om mig.

Idag, måndag, har vi studiedag. Jätteskönt! Sooova.

God natt.