30/12: Gott nytt år!

Gott nytt år!

Idag har jag vart i kyrkan (som vanligt) och åkt skidor med Renzo och Nacho så nu är mina ben som gelé. Igår och i förrgår var vi på julpartyn... Ganska långtråkigt.

Imorgon fyller Jaime år (20!) så efter min träning ska vi ut och äta luch och shoppa eller något sånt... Senare på kvällen äter vi med familjen Washer tror jag och har familjespelskväll. Mysigt.

Kramar!

26/12: Mellandag

Just nu är jag ensam hemma. Brad, Jaime och Kevin jobbar allihop, Aldo börjar jobba imorgon så han åkte för några timmar sen (alla hans jobb utgår från Chicago tror jag det är). Shelle, Grammy (Sylvie) och Papa (L.V.) har jag ingen aning om var de är, alla bilar är borta. Konstigt att de inte sa något, eller hur? Huset är fullt med julmat så jag lär inte svälta i alla fall. Förstår inte riktigt hur alla sju kunde försvinna utan att jag märkte någon lämna huset. Jaja.

Julafton hade vi lite gäster här. Brad, Jaime och Kevin jobbade eftermiddag och kväll. Juldagen gick vi upp runt tio, åt riktigt ohälsosamma sockerkladdiga saker till frukost och öppnade presenter till typ kl två. Kl tre kom gäster igen, bara Shelles bror och familj den här gången (herregud så jobbiga de där ungarna är), och när vi ätit middag och de åkt hem igen tittade vi på en av Aldos julklappar, Simpsons The Movie. Det är andra gången jag ser den och den blir bara roligare och roligare... Jag fick mest kläder i jul, lätt att ge till någon man inte känner utan och innan antar jag. Och de flesta var riktigt snygga så jag är bara glad. Förresten mamma och pappa, den tjocka boken ni gav mig, såg ni hur liten texten är?! 772 sidor av pyttepytte text. Hjälp! Men själva storyn verkar jättebra så jag hoppas jag tar mig igenom den, haha!

God Jul och Gott Nytt År!


23/12: God Jul!

Just nu är det julafton hemma... så god jul! Vi har fortfarande ett par timmar kvar innan dess. Idag var jag och åkte skidor och shoppade julklappar... Sista minuten om man säger så. Jag hade inte köpt en enda julklapp innan! Men nu är allt klart.
Jag var inte särskilt stadig på skidorna idag av någon anledning, var kanske trött. Skidorna skakade mer än vanligt. Och Julia och Jack, som jag var uppe på berget med, åker båda snowboard så de ville självklart ut bland träden. Visst är det kul men det är så mycket lättare på snowboard än med skidor... Första gången ner för backarna i morse knakade mitt smalben oroväckande när jag fasnade i en snödriva. Andra åket drog galningarna ut i terrängen på ett jättebrant ställe (tänk svarta backar) och jag är ju inte direkt proffessionell skidåkare. Slutade med att snön gav vika på ett ställe, jag far baklänges ner för branten, Jack försöker stoppa mig men far ner han med istället och vi faller typ 6 meter innan jag far in i en liten granbuske som dämpar farten och drar av mig två skidor och en stav. Så ett par meter neranför den busken står jag med en böjd stav i hand till slut. Fallet såg himla långt ut när vi stod neranför och tittade upp. Så nu har jag två smått böjda stavar, en rispad hjälm och måste fixa till spännena på pjäxorna som tog lite stryk. Resten av den backen åkte jag pulka på mina termobyxor, hehe.
Men nu ska jag lägga mig, för jag måste ju upp tidigt och ringa hem imorgon... God natt!

19/12: Jul

Jahapp snart är det jul. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, inget speciellt händer här egentligen.
Vi hade vår första half-time dance för några dagar sen under en basketmatch det gick bra och var askul.
Jamie är hemma redan, Brad kommer om några timmar. Mormor och morfar har flyttat in för vintern, de bor alltid här ca 6 månader under vintern.
Jag har ett stort historietest på amerikanska stålverk under 1800-talet. Usch. Det är inte allt som är på provet men ni fattar hur intressant det är... Inte alls.
Vi har börjat träna på nästa half-time dance.
Jag har inte julhandlat alls. Vi har inte fått tag i mammas och pappas julklapp än... Ledsen att den kommer bli jättesen! Men den kommer komma fram såsmåningom, det ska jag se till.
Jullovet börar på fredag 11.30.
Vi hade ett litet AFSjulparty i söndags, det var mysigt. Vi åt och bytte julklappar.
Vi spelar hockey i idrotten... Typ innebandy med hockeyregler, gummipuck och hockeyklubbor. Pucken gör mycket mer ont än en innebandyboll kan jag säga. Jag har värsta ömma blåmärkena från att ha varit målvakt. Jag saknar innebandy.
Vad mer kan jag säga? Kanske har jag mer att säga när jullovet kommit igång. Det är bara en och en halv vecka här förresten. 12 (och en halv) dagar tror jag det är. Men jag ska åka skidor varje dag!

Kramar

9/12: Snö

Första riktiga snön kom idag!
Igår var vår andra match som vi cheerade på och den var hur kul som helst jämfört med den första! Tidigare på dagen öppnade skidliftarna också så jag åkte skidor för första gången på typ 3 år. Härligt! Snön är så mjuk också, den enda isen var lätt att glida över för mig som är van vid svenska isbackar. Och folk sa att det var ovanligt isigt. Hah!

3/12: Enthusiasm!

Jag har insett varför min värdmamma alltid! avslutade! sina! meningar! med! utropstecken! när! hon! mejlade! med! mig! Det är för att "vanliga" amerikanare pratar så! Liksom entusiastiskt och lite överdrivet. I stället för ett "oj då" säger de "oj då!" Till och med jag pratar så omedvetet... Mest för att man får bäst respons då, de tycker att man låter intresserad och trevlig. Generellt gillar de att prata med "entusiastiska" personer. Lite konstigt, eller hur? Inte för att jag tycker det är särskilt negativt... Bara annorlunda.

Morgonträning i morgon!

Kramar // Erika


1/12:

Jag har haft himla mycket cheerleading på sistone... Igår och iförrgår hade vi till och med morgon träning kl 6. Tidigt. Så jag var redo att däcka efter skolan igår, men jag fick bara sova en halvtimme för sen var det brottningsmatch och jag skulle vara där och heja (fast bara i läktarna, utan uniform, eftersom jag inte haft 10 träningar än vilket är minimum i vår skola för att få delta). Brottning ser väldigt mycko ut. Efter det var det en skoldans med tropiskt tema (!) och eftersom Shelle anordnar skoldanserna så måste jag vara där... Så vid ett när jag äntligen kom i säng hade jag varit uppe i 20 timmar, och bara sovit 5 innan dess. Herregud, liksom. Men det var lite småroligt, någon bad DJ:en att spela Dancing Queen för "den svenska utbytesstudenten", haha!

I onsdags tog vi lagfoton ute i snön, och vi hade bara på oss uniformerna, vilka består av kort-kort kjol, tröja och ett linne. Jag trodde jag skulle förfrysa något. Brrr! Efter det hade vi en paus på 45 minuter så vi åkte och drack varm choklad på ett café. Sen hade vi en booster kick-off för vinter sporterna. Alla vintersportlagen blev introducerade, vi körde en hejaramsa och basketbollagen spelade matcher mot sig själva. Det var roligt, fast hejaramsan blev lite fel eftersom lagkaptenen glömde att vi ändrat den och körde den gamla versionen... Oops. Inte särskilt många märkte något, dock.

Kramar