25/9: Homecoming

Den här veckan är det homecoming week! Jag är såå trött. Förra helgen var vi i Bozeman, hade tre matcher veckan efter det, den här helgen hade jag först match och sen kyrka för första gången på söndagen. Phew! Måste klaga lite grann bara. Men det är kul i alla fall!

I måndags (igår för mig, två dagar sen för er!) var det en sorts kase på skolgården. Homecoming king and queen kandidater (tänk prom king/queen fast lite mindre prestigefullt) fick gå upp på en liten scen och vinka till folket, alla skollag fick också gå upp där och säga ungefär "här är vi kom till vår nästa match". Sen dansade alla skolidrottare (eh alla som är med i skollag) conga runt kasen. Jag har faktiskt ingen aning vad poängen med den kvällen var. Fast congan var så töntig att det var kul.

Idag hade vi morgontränging (yuck) så upp 5.30. Hua. Alla dagar i veckan har vi teman som vi ska klä oss efter för att visa "school spirit" eftersom det är poängen med homecoming week,  vad jag förstått. Att visa att man gillar sin skola. Igår hade vi lagtröjorna på oss, idag vår klass klassfärg. Vi seniors var vita. Imorgon är det decade day, vi klär oss som ett årtionde. (Jag kör på åttitalet för jag har massor med färgglada kläder). Torsdag är det Miss Match day, vi ska helt enkelt klä oss i omatchande kläder, och fredag ska vi klä oss i skolfärgerna guld och grönt. Torsdag har volleyball sin homecoming match - en hemmamatch under homecoming week när hela skolan kommer och hejar. Fredag är det amerikanska fotbollagets homecoming match vilket typ är höjdpunkten på veckan eftersom football är sjukt otroligt populärt här. Efter den matchen är det The Homecoming Dance. Typ prom fast inte lika hardcore.

I fredags var jag på min första football match. Vår skola spelade mot Bigfork, bortamatch. Det var kallt. Och jag förstår inte varför football är så populärt. Ärligt talat! Vårt lag hade två spelare som inte kunde spela för att de var skadade, en med opererat knä och en med bruten hand (och Kevin sen, han är ju inte ens i laget längre pga sin knäoperation). Vid sidan av planen väntade två ambulanser med ljus och motorer igång under hela matchen. Sjukt eller vad?! Amerikaner är så brutala, haha! Nacho, chilenaren som spelar football, visade sina blåmärken igår, måndagen efter matchen. De täckte hela överarmen. AJ! Fast jag ska väl inte säga något, jag har en trevlig fotbollsformad lårkaka efter blandade kill och tjejlag i idrotten när vi spelade fotboll (normal Zlatan-fotboll ni vet!). Sophomores kan sparka hårt.

Ska äta middag. Gonatt!

Psst! Kolla in
http://wfps.k12.mt.us/wfhs/library/Sports/default.htm ! Lagbilder från volleybollen (jag är muppen mitt i bilden, längst ner, klädd i vitt!) Har bilden med alla tre lagen inramad här i mitt rum!

17/9: Bozeman...

Jahapp. Har varit på AFS läger i Bozeman hela helgen. Vi slapp de två sista perioderna på fredagen och åkte minivan till Bozeman istället. Vi plockade upp två utbytesstudenter i Kalispell, Joschka och Daniela så allt som allt var vi nio studenter och en förare i bilen. Trångt!
grupp1

Trött Pierre:

trött pierre

Trött Almi:
trött almi

Bästa bilbilden! Pierre är så himla kul... :

grupp2

En glad Nacho:

nacho

Renzos keps satt mer på oss andra än på honom:

almi

Vi körde vilse, kom två timmar för sent till lägret. Allt som allt tog resan sju timmar! Tur att vi hade kul i bilen. Här höll vi till hela helgen. Mountain Top Retreat (var inte alls lika lyxigt som det låter, men helt hyggligt):

huset

Almi, Jag, Carin och några andra tjejer fick lust att spela lite midnattsvolleyboll på kvällen:

midnattsvolleyboll

Hunden var ascool. Han var typ 15 år gammal, linkade, hade kapad svans och kunde bara gå några hundra meter innan han blev trött och la sig ner:

hund

Lördag var det dags för AFS gruppfoto med alla i Montana:

grupp3

Sen lekte vi lekar. Säcklöpning, skotskärra och här kastar vi ägg mellan varandra. Jag fick i ansiktet och håret. Yuck. Allt finns på film dessutom:

ägg

Vi blev uppdelade i fyra "land". Här är Renzo i vår nationaldräkt:

renzo

Killarna spelade lite basket:

basket

Sen var det dags för modeshow. Här är några andra nationaldräkter (Marcos från Brasilien och Pierre):

marcos pierre

Publiken:

josch almi

Nationaldanser:

dans

Här är jag, iförd en fantasifull kreation... Almis glasögon och Joschkas djävulshorn:

moi

Här har vi Almi, Renzo och Nacho alla från Whitefish:

partay

En italienare hade med sig iPod högtalare vilket resulterade i ett mellanstadiedisco på kvällen. Blandade dansstilar om man säger så:

danzing

Kortaste (Catya, Bolivia) och längsta (Joschka, Tyskland) AFSarna:

tre huvuden

Nästa dag innan vi åkte hem lekte vi någon sorts lek som gick ut på att lära känna varandra. VI kastade ett garnnystan mellan varandra:

lek

Mellan alla dessa bilder så hade vi tillfälle att äta (yumm), sova och prata om hemlängtan med AFS representanter. De snackade en hel del om sexuella trakasserier också, och droger, alkohol mm.

Ingen av oss hade lust att åka hem till Whitefish och skolan. Vi hade hur kul som helst!

17/9: Mjau

image28

Visst är O'tang söt?

image29

Från Demolishion Dery:t i Kalispell för ganska länge sen...

9/13: Mile!

Jag klarade mile:n! (1,6 något km). Sprang den på 9,02, en minut snabbare än gränsen för godkänt till och med! Fast halsen är helt raspig (det tog ett tag att komma ihåg det där ordet!) nu, låter som om jag är förkyld eller något. Jag är så trött på den tunna luften här uppe! När jag kom in i klassrummet perioden efter idrotten kollade de lite konstigt på mig... Rött ansikte, blött hår, trött och värsta bakfyllerösten... MEN JAG VAR SNABBAST AV TJEJERNA! Inte för att det är något att skryta med i den där klassen direkt, nu när jag tänker efter... De flesta är inte särskilt atletiska. Jaja.

Vi hade youth group (religiös ungdomsgrupp) hemma hos oss igår. Shelle är ledaren. Det var faktiskt ganska mysigt. Vi spelade "Catch Phrase" och bad för min och Guieseppes familjer hemma i Europa, så nu går ni säkert säkra från bilolyckor eller något i flera veckor! (Nä, skojar bara. Men Shelle ville att vi skulle be för er! Jag tyckte det var gulligt!)

Åker till Bozeman imorgon och träffar utbytesstudenter! Yeah!

9/11: <<< !!! Nine eleven!

Idag har varit så mysko att jag måste skriva lite till er där hemma... Bara datumet är ju lite speciellt.

Vi hade morgonträning idag igen, så upp halv 6 för min del. Hade volleyboll, engelska och sen i study hall tvingade de oss att fotograferas... Och jag som sprang omkring i mysbyxor och rufsigt uppsatt frisyr (nåja, det är ju modernt i alla fall...) eftersom vi var tvugna att gå upp så tidigt... Jaja, det är bara kansliet som kommer att titta på dem, ifall vi behöver identifieras, så jag lider inte allt för mycket! Från och med idag vet min study hall lärare att jag är från Sverige också, så det är väl bra. Redan den här perioden (den andra) börjar jag bli hungrig och längta efter lunch. Två perioder till att stå ut!

Hade historia nästa lektion, och turism efter det. Sen var det lunch! Hade gått drygt 6 timmar sen frukost vid det här laget. Kurr. Vi hade AFS lunch, så alla sju AFSare på vår skola samlades i franska klassrummet och träffade några av våra liasons från AFS. Sådana som vi klagar till om familjen är elak, typ. Mysigt, mysigt.

Så efter lunch var jag Office-Aide och sen hade jag idrott där vi prövades på vår "physical fitness". Yuck. Jag tror jag klarade två av tre moment dock, och det är väl ganska bra. Idrotten är så himla tuff! Bara de som tränar femtielva timmar i veckan (host host Ida...) skulle klara den helt och hållet! Jaja. Tunn luft, jag skyller på det.

Mellan idrotten och sista lektionen kom jag på att jag inte har någon skjuts hem, så jag sms:ade Kevin.

Sista lektionen har jag Personal Development, och idag lärde vi oss att knyta knopar. Jag är skitduktig på det, haha! En av lärar-aide:erna (typ som office-aide fast för en lärare) berättade att hon var utan bil för hon kört på en ko... Sånt händer bara i Montana! En KO! Snälla... Inte rådjur eller älg eller grävling, här kör man på skunkar och kossor! Gud så kul det lät när hon berättade det...

I alla fall, efter sista lektionen när jag rotar runt i mitt skåp hälsar en kille på mig, på svenska! Jag bara stirrade på honom först, kände knappt igen språket. Sorgligt, eller hur? Han bröt ganska grovt, men ändå... Han berättade att hans mor/farföräldrar var från Sverige och att han åker till Sverige och åker skidor varje år. Ganska kul, eller hur?

Så när han gått kollar jag mobilen för att se om Kevin svarat, och då ser jag att han skrivit "tyvärr, jag är i Los Angeles". Jag tänkte bara "va?!" Jag såg honom kvällen innan, hur hann han ner dit?! Så svarar ungefär "wow det visste jag inte" och ringer till Shelle istället och säger att jag behöver skjuts för Kevin är i Los Angeles. Hon svarar "jag är där om 15 minuter" och lägger på. Inget mysko med att Kevin är i LA? Så medan jag väntar på Shelle får jag ett nytt svar från Kevin där det står "har du redan glömt? jag åkte ner för några veckor sen, du sa ju hej då!" det var Brads nummer! Shelle hade gett mig Brads nummer och sagt att det var Kevins! Gud så jag skrattade... Och Shelle reagerade inte ens när jag berättade att Kevin var i Los Angeles... Allt blev så himla snurrigt! Hur som helst kom jag hem oskadd, haha! Jag trodde ärligt att Kevin var i Los Angeles i säkert tjugo minuter...

Jag tänker inte gå utanför dörren något mer idag, då kommer säkert en llama köra på mig eller nåt. Allt har bara varit helt konstigt idag...

På fredag åker jag på ett AFS läger över helgen. Ska bli kul att träffa Carin igen! Dessutom ska det bli kul att vara lite med alla utbytare från Whitefish, alla är hur trevliga som helst, t.o.m. Rigo när han väl säger något!

Kramar

9/9: Glacier

Idag var vi upp i Glacier National Park igen. Jag kunde knappt andas när vi traskade omkring i uppförsbackarna där! Det är så himla högt upp, nästan 2000 meter över havet där vi var. Och vi var inte på några bergstoppar eller så. Men vackert var det! Vi såg tre björnar, en grizzly, en svartbjörn och en som var för långt bort för att vi skulle se vilken sort det var. Svartbjörnen såg vi från bilen men grizzlyn lufsade omrking och knaprade på några chipmunks bara tjugo meter ifrån oss när vi promenerade i Glacier. Yikes! Men det var tydligen ingen fara (?). Aldo sa i alla fall inte åt oss att springa för livet, så jag litatde på honom. Vi såg vita håriga bergsgetter och bergsfår med gigantiska horn också, och chipmucks (tänk Piff och Puff) och ground squirrels. Och svarta håriga larver. Och spigg och en stor öring. När vi kom hem invarderade rådjur trädgården. Djur överallt!

Klockan två imorse kom jag hem från en volleyboll turnering i Hamilton, fem timmar härifrån. Vi vann alla matcher utom en - finalen! Stämningen på bussen hem efteråt var inte så hög direkt, men vi sov för det mesta. Jag delade rum med tre andra tjejer, så jag sov inte så mycket den natten. Natten innan det gick jag upp kl 4 för kl 5 gick bussen som skulle ta oss i tid till Hamilton. Och dagen innan DET hade vi morgonträning innan skolan så upp kl 5.30! Snacka om att vi däckade på bussen efter turneringen var över! Men idag sov jag till kl 12, det tyckte jag att jag förtjänade, haha.

Skola imorgon! Natti natti folk.

5/9: Back to School Bash

Efter volleybollträningen idag så var det en sk "back to school bash" ute på Smith fields. Shelle har organiserat hela grejen verkar det som, och den var stor! 36 olika stånd med personal från olika ungdomsföreningar här i Whitefish (såsom skateboard klubben på skolan, laser tag företaget etc...). Alla high school idrottare spelade kickball också (även vi managers!). Det var lite som en blandning av baseball, brännboll, fotboll och medicinbollar... Efteråt signerade några spelare ur alla varsity lag på skolan lagfoton, så nu har jag ett signerat lagfoto av volleybollaget! Ganska rolig grej. Kate, jag och (är väldigt osäker på namnen här) Matt, Aaron och en kille jag glömt namnet på (argh, jag är så dålig på amerikanska namn) skulle spela laser tag tänkte vi (man springer omrking och skjuter varandra med lasergevär) men kön var typ två timmar lång så vi åkte till Dairy Queen och åt glass istället. Yumm.

Imorgon har vi morgon träning kl 6.45. Tjohooo. Så jag måste upp allra senast 5.30, för Kate hämtar mig kl 6.15. Vi måste vara där tjugo minuter innan, för annars räknas man som försenad... Och man är bara inte försenad till Mrs Fullers träningar om man inte är självmordsbenägen, haha! Så jag måste nog gå och lägga mig snart, fast klockan bara är tio.

I övermorgon slipper jag skolan! Vi ska på volleyboll turnering med varsitylaget fredag-lördag i Hamilton som ligger typ 4.5 timmar från Whitefish. Så även fredag blir en tidig dag. FÖR tidig. Ännu mer för tidig än torsdag, eftersom jag måste vara på skolan kl 5. Eeek. Så jag måste upp typ... kl 4. Yeesh jag undrar om jag klarar det?! Sen kommer vi komma hem ungefär 1.30 söndag morgon så det blir nog ingen kyrka den söndagen heller för min del... tur att det inte är 1.30 måndag morgon vi kommer hem i alla fall! Jag har hört rykten om att sånt hände förra året. Hela volleyboll laget gick omkring i mysbyxor och somnade på lektionerna den dagen, haha!

Ska sova nu, gonatt.