21/4: U.S. Airforce

Skippade träningen igår och åkte hem och sov på sängen istället, var helt utpumpad efter skolan. Vid fem ringer min telefon i fickan och jag flyger nästan av sängen för att jag blev så rädd. När jag svarar smått förvirrad frågar en kille med Texas dialekt efter "Ven-della" och jag fattar ingenting, frågar bara "who?" och när han upprepar "Vendela" så fattar jag "Oh, right that's me".

Han måste trott jag var smått puckad eller nåt, haha!

Sen börjar han prata i sin Texas dialekt och jag uppfattar bara att han är från the US Airforce så jag förklarar att jag just vaknade och frågar om han kan upprepa sig. Stackars killen blev alldeles generad och sa förlåt ungefär elva gånger innan han förklarade att de såg att jag fått väldigt bra resultat på ASVAB-testen och att jag skrivit "undecisive" på planer efter High School och om jag någonsin funderat på att börja på the Airforce Academy... Så jag förklarar att jag har två år kvar av svensk high school, och att jag är utbytesstudent, och igen blev han alldeles generad och sa att ingen skrivit någonting om att jag var utländsk på mina papper och "ursäkta, ursäkta så himla mycket" och att jag tyvärr inte kan "join i the US Airforce at this point".

Tja, de var ju i alla fall absolut inte oförskämda, så mycket kan jag ju säga.

The US Airforce skulle nog inte varit något för mig i alla fall. Det är ju det där lilla problemet med vapen som jag inte riktigt gillar...


Idag under sista lektionen för dagen började en telefon vibrera någonstans i klassrummet. Plötslig fick ett par personer i klassen mystiska hostattacker, som fick MIG att vilja hosta eftersom jag hostar på grund av förkylningen. Plötsligt lät halva klassen väldigt förkylda och resten kunde knappt hålla sig för skratt. Mr Duff såg smått förvånad ut. Sen börjar telefonen spela en Beatles sång... I slutändan brydde sig inte Mr Duff särskilt. Men det var ganska underhållande.

Kram!


20/4:

Jag är sjuk igen. Montana är inte särskilt hälsosamt verkar det som haha! Tycker jag blir sjuk hela tiden. Skulle på ett track meet i Libby igår men stannade hemma för att friskna på mig. Det hela blev inställt i alla fall, bussen åkte 15 minuter norrut, sen ringde en av coacherna för en annan skola och sa att vädret var för dåligt. Så det blev inget i alla fall. Annars händer inte mycket här... friidrott, friidrott, skola, youth group, kyrka på söndag... Inget speciellt har hänt på sistone.

Kramar

13/4: Brännmärkning

Stackars små kor... I helgen har det varit tjugo grader varmt och stekande sol. Idag var vi och märkte kalvar istället för förra helgen. Tomatansikte! Men det var ganska fascinerande... De körde ut omkring tjugo killar från Whitefish (plus jag och Ashley) som hjälpte till och brottade ner de små (gigantiska) kalvarna. (Fast jag och Ashley brottade inte ner kalvarna haha...) Sen brännmärkte de dem, gav dem tre olika sprutor, söta små örhängen och satte ett gummiband runt pungen. Tydligen använder de fortfarnade brännmärkning här... Klipper man inte små jack i öronen hemma i Sverige? I alla fall tyckte de att jag skulle märka en av kalvarna så de gav mig ett hett järn och visade mig hur man skulle göra. Stackars kalven brölade.... Och sen skulle de ju också lära mig hur man sätter gummibandet rätt så testiklarna trillar av efter några veckor. Det får man väl höra om i skolan imorgon! Så fort de brottat ner en kalv ropade de vad de behövde, spruta ett, två eller tre, öronmärke, eller järn. Dagens citat blev nog "We've got nuts!"

Kram

(Okej, jag kollade just in brännmärkning på Wikipedia och den är tydligen förbjuden i Sverige (!) så där är det öronmärkning som gäller)

10/4: Track

Vi skulle ha ett Track meet samma dag som prom, men det blev inställt pga dåligt väder. Och i lördags skulle vi ha ett meet i Polson, så vi åkte dit (buss i en och en halv timme) satt inne i gympasalen i två timmar medan det snöstormade utomhus och åkte hem i en och en halv timme när det änligen ställde in allt. Hemma snöade det inte så track laget från Eureka stannade till på vägen hem och hade ett inofficiellt track meet i Whitefish mot oss, men bara de som springen 1600 m faktiskt tävlade. Alla andra bara tittade på och sen gick hem. Så hela dagen togs upp av ett track meet som aldrig blev av.

Söndag skulle vi åka och märka kalvar (brand cattle?) men det snöade så det blev inställt. Skulle istället åka skidor med Almi eftersom det var sista dagen som liftarna var öppna iår, men hon blev sjuk. Så inte mycket hände i helgen.

Igår tisdag hade vi vårt första track meet som inte blev inställt! Det var långt, fem timmar, och kallt så allas muskler var så ömma idag. Jag sprang 100 m, 200 m och 1x400 m stafett. Jag fick väl okej tider... Lördag ska jag springa 200 m, 400 m och 1x400 m. Jag ser inte fram emot 400 m...

31/3: High School Prom

Prom var riktigt kul, på ett lite cheezy sätt haha. Sov över hos Julia på fredag så jag kom hem runt tolv på lördag, tog en dusch, och sen kom Almi och Laura (Italien, bor nere i Missoula just nu) över för att göra sig i ordning vid tre. Vi pysslade med hår och smink och kläder och allt sånt tills fem då killarna kom över för att ta foton. Så vi tog foton i en halvtimme eller så (mina kinder fick träningsvärk) och sen bar det av till en resturang för middag innan själva prom. Efter middagen bar det av till skolan där prom hölls, vi var lite sena men vi fick vänta ett bra tag i alla fall.

Prom är en förkortning av Promenade för innan själva festen har de en Grand March där alla par radar upp sig i alfabetisk ordning och går ner för röda mattan inför över hundra människor. Snacka om movie-star känsla haha. Fotobilxtar överallt. Tack och lov gick de efter killens namn i år så vi behövde bara vänta tills H, inte S. Fläktarna gick i ett i rummet där vi väntade men gud så varmt det var! Allt s.om allt var vi 284 pers där, plus några lärare som försökte organisera det hela. (Stackrare)

Efter the Grand March gick vi in i en dekorerad skolkafeteria som hade några stolar och bord plus lite snacks, vatten och såklart ett dansgolv med en DJ. En lite rolig grej var att alla tjejer sparkade av sig skorna så fort de kom in i kafeterian haha. I ett rum lite till sidan av allt kunde man bli fotad också. Vi hade hur kul som helst hela kvällen, tog ett foto med alla utbytesstudenter och efteråt hade vi ett liten "efterfest" hos Guiseppe med hyrfilmer och pizza.

smink

Förberedelser

da girls

Laura, Almi, Jag

da boyz

Pierre, Jack, Guiseppe

jagjack

Jack, Jag

gruppbild

Allihop

middag


Middag!