1/5: Misc

Lotte - Skolan heter Whitefish High School och har typ 600 elever. Bra sportklubbar och sånt har de också, soccer, basket, track och volleyboll iaf, och de är jag intresserade av. :) Lite andra klubbar också som inte är sport, men de fattade jag inte riktigt vad de var, haha :P

Har fått kontakt med värfamiljen äntligen! Hotmail har krånglat så himla mycket att det tog mer än en månad >.< Taskigt när man är så nyfiken! Men nu tycks det funka. Väntar på svar nu :D

Någon som vet nått om presbyterianism eller kalvinism? Det är nåt kristet protestantiskt tjosserejsan. Fattade inte riktigt vad det  går ut på :P Min familj är presbyterianer iaf.

Kommentarer
Postat av: Anna

"Presbyterianism, även kallad synodalförfattning, är en kyrkoförfattning som praktiseras av bland andra de reformerta kyrkorna i engelskspråkiga delar av världen, där de vanligen kallas presbyterianska kyrkor. Man förkastar episkopalismen.
I praktiken innebär det att man inte vill att kyrkan skall styras av en påve, ärkebiskop eller av biskopar (episkopos)utan av valda lokala ledare, äldste (presbyteros), vilket nog är mer i överensstämmelse med den första kristna församlingens tanke att alla kristna är präster och att alla tar del i de beslut som fattas. Varje församling i urkyrkan leddes av äldste. De flesta betydande kristna frikyrkor tillämpar detta styressätt."
Kopierat från Wikipedia, antagligen har du redan läst det :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback